Kort & Gott!

Vi som bor här på gården i Nordingrå i underbara Höga Kusten, som ligger ca 10 mil norr om Sundsvall & ca 6 mil söder om Örnsköldsvik,

är jag Jessica, min sambo Christian samt våra två barn

Emilia & Neoh.

Här spenderar vi i princip all vår tid tillsammans med våra undebara frallor.

 

Hundar eller djur i allmänhet har alltid funnits & varit ett stort intresse i familjen, likaså utställning,.. En hobby som bara vuxit sig större & större under årens gång! 
Redan sedan barnsben har hundar av olika raser funnits i min uppväxt,

min första hund var en king charles spaniel som jag fick av mina föräldrar & vi fick många härliga år tillsammans jag & Fonzo.

Men min dröm hade alltid varit att ha en stor hund, så blev inte fallet denna gång...

Så naturligtvis det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån vara att skaffa en STOR hund, en grand danois vid namn Rolex, en helt underbar kille med ett hjärta av guld.

Några år efter det introducerades kinesisk nakenhund i mitt liv, jag blev helt tagen av dess personlighet och det slutade med att en tik vid namn Smilla flyttade in, senare kom även My att bli en del av vår familj.

Tiden gick och jag började mer & mer känna att jag ville ha en ras att jobba med,  gärna bruks.

Jag har alltid gillat boxer så valet var ganska enkelt, Lexus en norsk, tigrerad pojke blev den första av många boxrar som flyttade in och han tog mitt hjärta med storm, en otroligt lättlärd hund med massa motor & tydlig av & på knapp. Efter några år flyttade Diva in, sen kom även Brita & Peps till vår flock. Jag lyckades även hitta min själsfrände i en tik som hette Lixta, denna dam fann jag hos en uppfödare i Belgien, ett riktigt rivjärn och en otroligt vacker tik som kammade hem många vinster och gråa hår för matte!

Vi kände att vi även ville ha en mindre hund med mycket fart & fläkt som kunde hänga med i boxerns rätt tuffa tag...

Fransk Bulldogg blev då det självklara valet då jag alltid gillat deras lite tokiga, halv galna sätt som påminner om boxern på så många vis & jag fullkommligt älskar deras underbara utseende...
På den vägen är vi än idag & jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dessa egensinniga, envisa & helt bedårande små clowner!

När vi fick vår första kull valde vi även att ansöka om ett kennelnamn & efter många funderingar fram & tillbaka lyckades vi slutligen komma fram till:

Cherjess

som är en kombination av våra namn.
 

Vi har tillstånd från Länsstyrelsen & är registrerade uppfödare i FCI & SKK -Svenska kennelklubben, vi är även medlemmar i Västernorrlands kennelklubb, Brukshundklubben, Boxerklubben, Dvärghundsklubben samt Franska bulldoggklubben.
Jag har även gått SKKs nya uppfödarutbildning och läser & uppdaterar mig så ofta jag kan om rasen & dess utveckling.

Vår strävan med kenneln är framförallt att föda upp friska, sunda, rastypiska & älskade familjemedlemmar, trevliga, trygga hundar som lämpar sig inom det mesta.

Vårt önskemål är att alla våra avkommor genomgår de olika tester och prov som finns för rasen, detta för att vi ska kunna utvärdera vår avel på bästa sätt!

Naturligtvis ser vi gärna att hundarna deltar på några officiella utställningar för att få en proffisionell bedömning av det exteriöra. Vi hjälper gärna till med att visa hundarna om så önskas, annars finns vi alltid till hands om man behöver få tips & råd!

kontakta oss 

 gärna vid intresse & eventuella frågor!

Allt gott!
Jessica & Chrille
 

Jag & Chrille med Wolf & Lixta som BIR & BIM på Boxerspecialen i Sundsvall!
Fame  BIR valp
Fame BIR valp
Mello BIS3 junior
Mello BIS3 junior
Fame BT3 med CERT & CHAMPIONAT
Fame BT3 med CERT & CHAMPIONAT
Peps BIR & CERT
Peps BIR & CERT
Nala BIS2 valp
Nala BIS2 valp
Loppan BIM & CERT
Loppan BIM & CERT
Mello BIR, CERT & N-CERT
Mello BIR, CERT & N-CERT
Nino BIR valp
Nino BIR valp