Kort & Gott!

Jag som har den här kenneln heter Jessica & bor i Klockestrand utanför Kramfors i härliga Höga Kusten. Jag startade kenneln 2009 & drev den då tillsammans med min sambo i många år, nu styr jag skutan själv sen en tid tillbaka & har tyvärr fått minska ner verksamheten & antalet hundar av naturliga själ.

 

Hundar eller djur i allmänhet har alltid funnits & varit ett stort intresse i familjen, likaså utställning,.. En hobby som bara vuxit sig större & större under årens gång! 
Redan sedan barnsben har hundar av olika raser funnits i min närhet,

min första hund var en king charles spaniel som jag fick av mina föräldrar & vi fick många härliga år tillsammans jag & Fonzo.

Men min dröm hade alltid varit att ha en stor hund, så blev inte fallet denna gång...

Så naturligtvis det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån vara att skaffa en STOR hund, en grand danois vid namn Rolex, en helt underbar kille med ett hjärta av guld.

Några år efter det introducerades kinesisk nakenhund i mitt liv, jag blev helt tagen av dess personlighet och det slutade med att en tik vid namn Smilla flyttade in, senare kom även My att bli en del av vår familj.

Tiden gick och jag började mer & mer känna att jag ville ha en ras att jobba med,  gärna bruks.

Jag har alltid gillat boxer så valet var ganska enkelt, Lexus en norsk, tigrerad pojke blev den första av många boxrar som flyttade in och han tog mitt hjärta med storm, en otroligt lättlärd hund med massa motor & tydlig av & på knapp. Efter några år flyttade Diva in, sen kom även Brita & Peps till vår flock. Jag lyckades även hitta min själsfrände i en tik som hette Lixta, denna dam fann jag hos en uppfödare i Belgien, ett riktigt rivjärn och en otroligt vacker tik som kammade hem många vinster och gråa hår för matte!

Vi kände att vi även ville ha en mindre hund med mycket fart & fläkt som kunde hänga med i boxerns rätt tuffa tag...

Fransk Bulldogg blev då det självklara valet då jag alltid gillat deras lite tokiga, halvgalna sätt som påminner om boxern på så många vis & jag fullkommligt älskar deras underbara utseende...
På den vägen är vi eller rättare sagt jag än idag & jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dessa egensinniga, envisa & helt bedårande små clowner!

När vi fick vår första kull valde vi även att ansöka om ett kennelnamn & efter många funderingar fram & tillbaka lyckades vi slutligen komma fram till:

Cherjess

som är en kombination av våra namn.
 

Jag har tillstånd från Länsstyrelsen & är registrerad uppfödare i FCI & SKK -Svenska kennelklubben, är även medlem i Västernorrlands kennelklubb, Dvärghundsklubben samt Franska bulldoggklubben.
Jag har gått SKKs nya uppfödarutbildning samt läser & uppdaterar mig så ofta jag kan om rasen & dess utveckling.

Min strävan med kenneln är framförallt att föda upp friska, sunda, rastypiska & älskade familjemedlemmar, Trevliga & trygga hundar som lämpar sig inom det mesta.

Mitt önskemål är att alla mina avkommor genomgår de olika tester och prov som finns för rasen för att jag ska kunna utvärdera min avel på bästa sätt!

Naturligtvis ser jag gärna att hundarna deltar på några officiella utställningar för att få en proffisionell bedömning av det exteriöra. Jag hjälper gärna till att visa hundarna om så önskas, annars finns jag alltid till hands om man behöver få tips & råd!

kontakta mig 

 gärna vid intresse & eventuella frågor!

Allt gott!
Jessica & frallorna
 

Jag & Chrille med Wolf & Lixta som BIR & BIM på Boxerspecialen i Sundsvall!
Fame  BIR valp
Fame BIR valp
Mello BIS3 junior
Mello BIS3 junior
Fame BT3 med CERT & CHAMPIONAT
Fame BT3 med CERT & CHAMPIONAT
Peps BIR & CERT
Peps BIR & CERT
Nala BIS2 valp
Nala BIS2 valp
Loppan BIM & CERT
Loppan BIM & CERT
Mello BIR, CERT & N-CERT
Mello BIR, CERT & N-CERT
Nino BIR valp
Nino BIR valp
Uno BIR med CERT & BIS 4
Uno BIR med CERT & BIS 4